Thursday, July 27, 2006

Snuppa eksporteres til Spania!

Det har vært meningen at Snuppa (Classique) skulle flytte hit fra midten av august og ha et valpekull her i høst. Snuppa's vertsfamilie flytter nemlig til Spania i august (de heldiggrisene....). Det er nå bestemt at Snuppa isteden skal bli med på flyttelasset. Dette betyr at det planlagte kullet mellom Cachemire og Snuppa er avlyst. Isteden får vi forhåpentligvis tilbake noe av Snuppa's gener i form av en liten spanskfødt mini-snuppe en gang i fremtiden. Hennes kullsøster er parret med Cachemire så valper blir det sannsynligvis her uansett.
It was planned for Snuppa to move to us in August and have a litter of puppies this autumn. Her host family is then moving to Spain (those lucky ones...) . Now it has finally been decided that Snuppa is going with them. This means that the planned litter of Cachemire and Snuppa is cancelled. Hopefully we will have some of her genes returned later in form of a spanish born mini-snuppe. Her litter sister has been bred to Cachemire so we will anyway have some puppies here.

Thursday, July 20, 2006

Rabies vaksine og antistoff

Fabien og Gaia ble grunnvaksinert to ganger med fire ukers mellomrom mot rabies i fjor og testet for rabies antistoff i juni. Fabien fikk godkjent sin prøve og kan nå bli med til utlandet. Gaia hadde ikke tilstrekkelig antistoff i blodprøven og ble vaksinert på nytt i juni og idag. Så nå må vi vente enda fire mnd før vi kan ta en ny blodprøve av Gaia. Dette er tredje gangen en av mine pyer stryker på denne testen og jeg er interessert i å vite om andre py eiere har samme erfaring, send gjerne en mail til laila@jolijaunter.com . Veterinæren synes selv det er litt rart at en py og en chihuahua skal ha samme dose. De som har strøket ble vaksinert med Rabisin, fordi veterinærene har fått instruks om å bruke denne vaksinen, selv om det finnes alternativ. At 3 av 8 hunder ikke fikk godkjent blodprøven er langt høyere frekvens enn gjennomsnittet for alle raser.

Thursday, July 13, 2006

Parring foretatt

Cachemire og Bianca har idag 13. juli parret seg!

Monday, July 10, 2006

Tilbake fra Sverige


I går kjørte vi tur-retur Tvååker i Sverige på utstilling, og det er nå ingen tvil om at vi er hardt angrepet av hundegalskap. Det var egentlig en umenneskelig påkjenning, men det var verdt slitet! Hvis vi skal dit igjen blir det planlagt med minst to overnattinger. Cachemire fikk full valuta for turen, cert, cacib, BIR og det svenske championatet.

Monday, July 03, 2006

Bianca har fått løpetid!!!

Endelig kan jeg kunngjøre at Bianca har fått løpetid! Dette er et kull jeg gleder meg til. Hvis det går i orden med parring om ca 10-20 dager blir valpene leveringsklare i midten av november.